De wilde markt die Marktplaats heet

Marktplaatsoplichting is een grijs gebied en er wordt heel wat aangerommeld op deze digitale Albert Cuypmarkt van Nederland. Het terugkomen op een gemaakte deal is er heel normaal en het is altijd afwachten of wat er beloofd is ook inderdaad geleverd wordt. Het onderscheid tussen niet zo netjes handelen en regelrechte oplichting en fraude is niet altijd even duidelijk.

Een plan voor leuke handel

Ik dacht dat het wel kon. Iets verkopen dat ik zelf nog niet in huis had maar waarvan ik wel wist waar ik het ging kopen. De Leica T camera stond op een andere digitale marktplaats in Italië voor € 500,- minder te koop dan de laagste prijs die ik hier kon vinden. Ik heb de camera met een mooie marge op marktplaats te koop gezet met het plan bij verkoop de camera zelf via de digitale marktplaats in Italië te kopen. Het leek een strak plan, de verkoop liep prima en ik kreeg de camera ook keurig vooruit betaald. Met dit bedrag heb ik de bestelling in Italië geplaatst en toen ging het helemaal mis.

Opgelicht en daardoor oplichter

Ook ik heb betaald maar kreeg de camera niet geleverd.  Mijn koper werd ongeduldig en heeft aangifte gedaan van oplichting. Een vriend wees me op Singeladvocaten Breda en die hebben de aangifte tegen mij professioneel opgepakt. Het blijft een vervelende gang van zaken, ik heb nooit de intentie gehad om iemand op te lichten maar het liep anders anders dan ik me voorgesteld heb. Het naar Italië overgemaakte bedrag krijg ik noot meer terug maar ik stond ineens te boek als een oplichter met een aangifte aan mijn broek. Gelukkig wist Singeladvocaten dit aan de andere betrokken partij ook duidelijk te maken. Het is met een sisser en een afbetalingsregeling voor het betaalde bedrag afgelopen maar zonder deskundige ondersteuning had dit avontuur heel anders af kunnen lopen.