Hulp bij wanbetalers

Ieder bedrijf heeft er last van, één of meerdere klanten die niet op tijd of niet volledig betalen. Dit is voor jou een slechte zaak, want je loopt geld mis waar je recht op hebt en waar je wel voor hebt gewerkt. Het oplossen van deze gevallen is deel van het debiteurenbeheer, en soms kan dit te hoog oplopen. In dat geval kan je dit uitbesteden aan een derde partij. Wat kunnen deze bureaus voor jou doen?

Het opschonen van de lijst

Het allereerste wat een incassobureau zal doen is de debiteuren inventariseren en een overzicht maken van het probleem. Door structureel te werk te gaan zullen ze het aantal wanbetalers snel verminderen waarna de probleemgevallen over blijven. Incassobureaus hebben veel ervaring met lastige betalers en weten per geval hoe dit het beste aan te pakken en wanneer legale hulp in te schakelen.

De klanten opleiden

Incassobureaus zullen klanten op een professionele en vriendelijke manier benaderen. Dit heeft als gevolg dat klanten het vaak niet vervelend vinden om te worden aangesproken, meestal stellen ze dit zelfs op prijs. Zo kan de hulp van een derde partij de toekomstige samenwerking met de klanten bevorderen. Ook hebben ze vaak contact met sociale instanties zodat ze de klant met de juiste personen in contact kunnen brengen in het geval er grotere problemen zijn.

Jij krijgt de tijd

Het allermooiste van het uitbesteden van je debiteurenbeleid is dat je weer tijd krijgt om met je dagelijkse werkzaamheden bezig te zijn. Je kan vaak op elk moment van de dag in een systeem bekijken wat de stand van zaken is, hoeveel geld je hebt ontvangen en op hoeveel geld je nog wacht. Zo kan je snel een oogje in het zeil houden maar gewoon bezig zijn met wat voor jou belangrijk is.